Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik van een eendenkooi

De inschrijving voor de septemberexamens 2024 is nu gesloten.

Examendata september 2024

  • schriftelijk theorie-examen: periode 3 t/m 12 september (digitaal op locaties Lamark)

Sluitingsdatum inschrijving: 1 juli 2024

Examendata voorjaar 2025

  • schriftelijk theorie-examen: periode 22 april t/m 21 mei (digitaal op locaties Lamark)

Theorie

Het examen voor het gebruik van een eendenkooi bestaat alleen uit een theorie-examen.

Het examen bestaat uit 55 vragen waarvan 15 vragen aan de hand van getoonde afbeeldingen. De onderdelen waarop wordt getoetst kunt u vinden in de Examenregelingen Jacht met een eendenkooi.

Ten minste 70 procent van de vragen moet goed zijn beantwoord om voor het examen te slagen. Bij 55 vragen is dat dus 39 goede antwoorden of meer.

Inschrijven

Uw inschrijving met geldig identiteitsbewijs dient uiterlijk 1 februari 2024 in het bezit te zijn van het examenbureau.

Tarieven 2024

Het overzicht van de examengelden vindt u op de pagina examengelden.

Betaling

Het voor u geldende examengeld dient u bij inschrijving via iDEAL te voldoen. U krijgt vervolgens direct een bevestiging per e-mail met een handige app voor het verzenden van uw ID-bewijs. Na ontvangst van uw inschrijving en ID door het examenbureau wordt u ingeschreven voor het examen. Binnen twee weken zenden wij u een bevestiging van inschrijving voor het examen en verdere informatie.

Examenreglement

Afmeldprocedure

Als u zich wilt terugtrekken van het examen, dient u dit schriftelijk te melden aan het examenbureau: info@jachtexamens.nl
Trekt u zich terug nadat uw inschrijving is bevestigd en de oproep nog niet is verzonden, dan bent u € 87,50 (incl. 21% btw) annuleringskosten verschuldigd.
Trekt u zich terug nadat de oproep is toegezonden, dan vindt geen restitutie van het betaalde examengeld plaats. Er vindt ook geen restitutie plaats, indien u zich niet schriftelijk terugtrekt.